Posetite nas
Novi Sad, Teodora Pavlovića 36
Radno vreme
PON-PET: 7:30-21:00 i SUB: 9:00-16:00
Pozovite nas
065/ 301 99 30 | 021/ 270 49 50

Masaža predstavlja ručnu manipulaciju mekih tkiva zarad oslobađanja tela od stresa ili bola. Iako ljudi danas imaju tendenciju da gledaju na masažu kao na luksuz, istina je da je ona neophodna telu. 

Pored toga što ublažava bolove (naročito one koji su posledica stresa i "sedećeg" stila života, kao što su bolovi u leđima posle celog dana u kancelariji), masaža takođe utiče i na mentalno zdravlje. Postoji veliki broj studija koje svedoče da adekvatna masaže može da pomogne i kod poremećaja raspoloženja. Dokazano je da masaže ublažavaju napetost koju izaziva anksioznost, a pomažu i osobama koje pate od depresije.

Pored toga, masaže su takođe dobar izbor u borbi protiv nesanice. U mnogim istraživačkim studijama utvrđeno je da osobama koje pate od poremećaja u spavanju pomažu masaže na nedeljnom nivou. Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna nakon nekoliko nedelja.

Masaža takođe podiže i nivo serotonina u krvi, podstiče imunitet i ubrzava oporavak od sportskih povreda. Osim toga, masaža utiče i na redukciju neželjenih telesnih masti i celulita. 

Mi u Fizio Kinetix ambulanti nudimo različite tipove masaža o kojim se detaljnije možete informisati u nastavku ove stranice.